SKRYTÁ NÁSTĚNKA

20220726_165422

Máte malý pokojíček, řešíte každý centimetr, aby se Vám tam vešlo vše, co potřebujete a k tomu děti moc rády tvoří? Jenže kam ty jejich výtvory pořád dávat? Když byly moje děti malé, řešila jsem to magnetickou fólií na skříni. Jenže po jejím sundání mi dalo velkou práci dost skříň do původního stavu. Nakonec šly zbytky lepidla dolů nejlépe citronovou šťávou – tu mohu za sebe jen doporučit. Nicméně zase vyvstala otázka, kam s těmi výkresy?

Nemám moc v oblibě nástěnky, kdy je na zdi prostě nějak barevný obdélník a na něj se výtvory dají připevnit. Mám radši důmyslnější vychytávky. A ohledně nástěnky je to magnetická barva. Nedám na ni dopustit. Je pravda, že potřebuje několik vrstev a speciální magnety, ale pokud nechcete, nikdo nezjistí, že máte stěnu připravenou k upevňování výkresů :-).

 Já jsem dětem do pokojíčku použila tuto barvu koupenou na unimagnetu. 16836_3

Barvu je potřeba natřít alespoň ve 3 vrstvách a pokud možno použít váleček – barva je hodně hutná. Natírala jsem štětkou a rozetření není tak rovnoměrné a jdou vidět tahy. Váleček ji krásně roztáhne, jen je lepší koupit nějaký kvalitnější, aby byl z pevnější pěny. Barvu je možné ponechat v původním odstínu a mít z ní i tabulovou nástěnku – barva je antracitově černá – nebo přebarvit jako já. Já jsem přebarvovala barvou dulux.

Magnety jsem kupovala rovnou s barvou. Kupovala jsem původně ty bílé s plastovým krytem. Mají vysokou přídržnost, jen jsou poměrně drahé. Teď, když už jsou děti větší, jsem si troufla i na menší magnety. Cena je úplně někde jinde a když koupíte ty se stejnou nebo dokonce vyšší magnetickou silou, máte jistotu, že vám budou držet i kvalitní čtvrtky.

 

 

NajduZboží.cz